Main content
squalan

HUDPLEIEFORDELENE MED SQUALANE

Den store hemmeligheten i hudpleieverdenen, Squalane, er i ferd med å få et øyeblikk. Squalane er ennå ikke like godt kjent som hyaluronsyre og C-vitamin, men er en svært imponerende fuktighetsgivende og antioksiderende ingrediens. Her hos Kiehl's har vi vært squalane-fans siden 1970-tallet. Les videre for å finne ut mer om en av våre favorittingredienser.

Hva er squalane?

Squalane er et svært raffinert plantebasert lipid (eller fett) med en molekylær struktur som ligner lipider (våre naturlige smørere). Dette lette lipidet har en naturlig affinitet til huden og har mange fordeler for huden, inkludert at det absorberes lett uten å etterlate fettrester og gir antioksidantbeskyttelse. Squalane er en effektiv fuktighetsgiver som tradisjonelt har blitt brukt til å beskytte hudbarrieren og forsegle fuktighet i huden, for mykere og glattere hud. I likhet med hyaluronsyre er den ideell for alle hudtyper, spesielt tørr og sensitiv hud. I flere tiår har squalane blitt brukt i hudpleieprodukter som er utviklet for å tilføre huden fuktighet. Squalane finnes i en lang rekke produkter, fra lotioner og fuktighetskremer til hårpleie, ansiktsoljer og serum.

Squalane eller squalene?

Den oppmerksomme blant dere har kanskje lagt merke til at squalane noen ganger staves squalene, det er ikke en skrivefeil, grunnen er at de er litt forskjellige. Squalen er det fuktighetsgivende lipidet eller fettet som forekommer naturlig i huden vår. Det er rikelig tilgjengelig i hudens talg frem til tidlig i 20-årene, når det begynner å bli utarmet og etterlater huden utsatt for ru og tørre flekker. Squalane er nesten identisk med squalene, men kommer fra planter som sukkerrør og oliven, og det viktigste er at det er hydrogenert, ellers vil det oksidere – bli brunt, bli mer tyktflytende og begynne å lukte – noe vi helst ikke ønsker fra hudpleien vår! Squalane har ingen lukt, er klart og er svært kompatibelt med huden, og derfor finner du det ofte på ingredienslisten sammen med fuktighetsgivende stoffer som vann, hyaluronsyre og E-vitamin.

Hvordan kan squalane være til nytte for huden?

Squalane er en fantastisk fuktighetsgiver som er egnet for alle hudtyper. I tillegg til å opprettholde optimale fuktighetsnivåer, bidrar det til å reparere hudbarrierefunksjonen, som betyr sterkere og mer motstandsdyktig hud. Den er ikke-komedogen, som betyr at den ikke blokkerer porene, noe som gjør den til en nyttig ingrediens også for hud med tendens til urenheter og fet hud. Den har også antioksiderende egenskaper og beskytter mot miljøangrep fra forurensning, UV-stråler og irriterende stoffer. Det er en multitasker som fortjener å bli inkludert i din daglige hudpleierutine.

Squalane og aldring

Etter hvert som vi blir eldre produserer vi mindre av de naturlige hudoljene, også kjent som talg, som bidrar til å fukte huden innenfra. Resultatet er tørrhet, tap av fylde og fine linjer. En hudpleierutine som inneholder fuktighetsgivende ingredienser som squalane kan heldigvis bidra til å lindre tørr hud.

I tillegg til å tilføre fuktighet, fremmer squalane glatt, fast og yngre utseende hud, noe som er en del av grunnen til at vi elsker å tilføre ingrediensen i våre unike og effektive formler.

Kiehl's og squalane

Vi begynte å bruke squalane i produktene våre på 1970-tallet. Allerede før vi begynte å formulere med dette botaniske lipidet, pleide vi å selge 100 % squalane i apotekflasker fra vårt gamle apotek i East Village. Med vår omfattende erfaring med denne ingrediensen fortsetter vi å tilføre squalane til flere og flere av våre produkter.

Våre kilder til squalane

Hos Kiehl's bruker vi 100 % plantebasert squalane. Fra første innkjøp til endelig formulering har vi utviklet omfattende rutiner for å sikre at vi bruker en kvalitetsingrediens som utelukkende er utvunnet fra planter. Oliven har vist seg å ha et høyt innhold av squalene sammenlignet med andre botaniske oljer, noe som gjør oliven til en viktig kilde til utvikling av squalene. Etter å ha presset oliven for å få olje, isoleres resten og konverteres deretter til squalene. Squalene omdannes deretter til squalane gjennom en hydrogeneringsprosess. Vi bruker også squalane avledet fra sukkerrør i mange av våre produkter.

Vil du vite mer om produkter rike på squalane og hvordan de kan være til nytte for deg? Besøk oss for en gratis en-til-en-konsultasjon med våre Kiehl's Skin Pros. Kiehl's Skin Pros svarer på alle spørsmål om denne populære hudpleieingrediensen. Hvis du har det travelt, kan du prøve vår Healthy Skin Routine Finder på nettstedet vårt. Dette verktøyet hjelper deg med å finne hudpleierutine som er tilpasset din hudtype.

Bli kjent med vårt utvalg av produkter som inneholder squalane
Orientation message
For the best experience, please turn your device