Main content
SLIK KAN DU VITE OM DU HAR SENSITIV HUD

SLIK KAN DU VITE OM DU HAR SENSITIV HUD

De fleste av oss har en konkret hudtype, vanligvis fet, normal eller en kombinasjon. Men visste du at du kan ha sensitiv hud i tillegg til den vanlige hudtypen din, for eksempel tørr og sensitiv eller oljete og sensitiv? Sensitiv hud kan være noe som noen opplever konstant, men vi kan alle få hudreaksjoner som karakteriserer huden som sensitiv.

Vanlige tegn på sensitiv hud 

 

Sensitiv hud kan blusse opp når som helst i livene våre og forbindes med stress, allergier og miljøfaktorer. Symptomer inkluderer:

 

• Svie i huden påføring av hudpleie

• Kløe

• Rødhet eller rødme

• Forskjellige typer utslett på huden

• Brennende følelse

• Tørre eller flassende flekker

• Kløende hud


Det kan hende du også lider av tilstander som rosacea, eksem eller kontakteksem.  

Årsaker til sensitiv hud  

 

Noen mennesker vil daglig oppleve sensitiv hud, og det er vanligvis bare på grunn av genetikken vår som ikke kan endres. For alle andre er sensitiv hud vanligvis bare en fase. Det kan forbindes med stress, søvnmangel og et dårlig kosthold – som alle er livsstilsfaktorer vi kan prøve å unngå. Ved å velge en sunn livsstil med regelmessig fysisk aktivitet, et variert kosthold som er rikt på frukt og grønnsaker og å ta ansvar for å drikke to liter vann om dagen, kan du bidra til å bekjempe problemene med sensitivitet som oppstår. 

 

Det er også verdt å prøve å stresse minst mulig, prøv å snakke med venner eller en terapeut, trene, praktisere yoga og meditasjon. Hormonelle svingninger kan også forårsake ekstreme og plutselige hudendringer og perioder med ekstra følsom hud. Riktig hudpleie kan hjelpe til en viss grad, men hvis du mistenker hormonsykdom bør du snakke med legen din. Miljøfaktorer som ekstrem varme eller kulde kan føre til problemer for huden og gi oss tydelige tørre områder, rødhet og svært sensitiv hud. Til slutt kan det å velge feil hudpleieprodukter og overdreven bruk av enkelte kraftige ingredienser som syrer og retinoler også føre til sensitivetetsproblemer.  

Hudpleie for sensitiv hud  

 

Når huden kjennes ubehagelig, rød, kløende og svært sensitiv skyldes det ofte en svekket hudbarriere. Det øverste hudlaget vårt består av hudceller som er tett bundet sammen av naturlige fettstoffer, inkludert ceramider, kolesterol og fettsyrer. Dette kalles hudbarrieren. Når denne barrieren er svekket eller ekstra sensitiv, vil effektene reflekteres på huden vår som rødhet, tørre flekker og mer, ettersom en skadet barriere gjør at frie radikaler og miljøpartikler kan trenge dypere inn i huden. For å ikke svekke barrieren ytterligere, unngå kraftige, uttørkende hudpleieprodukter og se etter milde produkter som vil fukte og bevare fuktigheten.  

Kiehl’s hudpleieprodukter som anbefales for sensitiv hud  

 

Nedenfor deler vi noen av våre produktanbefalinger for sensitiv hud. Hvis du vil se hudpleierutinen for sensitiv hud, kan du klikke her.


Ultra Facial Cleanser

Ultra Facial Cleanser

Ultra Facial Cleanser

Old price New price kr 275,00

Vår ansiktrens for sensitiv hud, den skummende Ultra Facial Cleanser, er en av våre mildeste renseprodukter. Denne spesielt utviklede skånsomme ansiktsrensen bidrar til å fjerne urenheter uten å tørke ut huden eller fjerne hudens naturlige oljer. 


Calendula Herbal-Extract Toner

Daily Reviving Concentrate

Daily Reviving Concentrate

Old price New price kr 575,00


For hud som er både oljete og sensitiv vil denne alkoholfrie toneren bidra til at huden føles beroliget, renset og forfrisket. Formelen vår reduserer overfladisk ujevnhet og overflateolje. Den inneholder håndplukkede kronblader fra Calendula.

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Old price New price kr 480,00


Ultra Facial Advanced Repair Barrier Cream

Ultra Facial Advanced Repair Barrier Cream - Ansiktskrem

En intensiv ansiktskrem for sensitiv hud som umiddelbart beroliger og gjenoppretter tørr, sensitiv hud. Kremen er formulert med kolloidalt havregryn og beta-glukan, og har Kiehls avanserte barriereteknologi som etterligner hudens lipidstruktur for å hjelpe til med å støtte fuktighetsbarrieren og synlig redusere rødhet forårsaket av tørrhet.


Solfilter (SPF)

Daglig solbeskyttelse er særlig viktig for sensitiv hud for å forebygge varig skade. Når hudens barrierefunksjon er svekket, som ofte skjer med sensitiv hud, kan UVA- og UVB-stråler trenge lettere gjennom, noe som kan føre til svært tørr hud som ser rød ut og føles stram og kløende. Aldringstegn kan oppstå raskere, og det kan bidra til misfarging av huden.

 

Beskytt huden din med solkrem (SPF) året rundt. De med fet og oljete hud bør prøve gelformelen vår, Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50 PA++++. Alle andre hudtyper, inkludert tørr og tørr sensitiv, vil ha nytte av en daglig dose Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 PA++++ 


Ultra Light Daily UV Defense SPF50 Pa+++

Ultra Light Daily UV Defense SPF50 Pa+++

Old price New price kr 720,00


Er du usikker på hudtypen din? Besøk oss for en gratis en-til-en-konsultasjon med våre Kiehl's Skin Pros. De vil kunne svare på alle spørsmålene dine! Hvis du har det travelt, kan du prøve vår Healthy Skin Routine Finder på nettsiden vår. Dette verktøyet hjelper deg med å finne en hudpleierutine som er tilpasset hudtypen din.


Orientation message
For the best experience, please turn your device