Main content
SLIK FORHINDRER DU OLJETE HUD I PANNE

SLIK FORHINDRER DU OLJETE HUD I PANNE

SLIK FORHINDRER DU OLJETE HUD I PANNE

En oljete panne er vanlig for fet eller kombinasjonshud. Om du alltid har en oljete panne eller ønsker å bekjempe overflødig glans i sommermånedene, kan du lære mer om hva som forårsaker oljete hud og hvordan du kan kontrollere glansen for en mer balansert hud med sunnere utseeende.

 

Hva er årsaken til en oljete panne?

Når huden din produserer overflødig talg (eller olje), kan pannen og andre deler av ditt ansikt fremstå som skinnende eller oljete. Huden kan av flere ulike årsaker produsere overflødig olje. Vanlige faktorer er stress, svingende hormoner, genetikk og fuktighet. I motsetning til hva mange tror, har kosthold lite – hvis noe – med overflødig produksjon av olje å gjøre. Men skader fra UV-stråler, sterke eksfolianter og andre irriterende stoffer kan alle stimulere huden til å produsere overflødig talg.

 

Hva kan du gjøre for å forhindre en oljete panne?

Siden du ikke kan endre hudtype, kan du forhindre overflødig glans ved å starte med en hudpleierutine for fet hud. I tillegg til riktig hudpleie for fet og oljete hud bør du unngå å berøre ansiktet ditt for mye, da dette kan overføre smuss og urenheter til huden, samt føre til at huden produserer mer olje. Et annet viktig skritt for å forhindre en oljete panne er å ta vare på håret ditt – særlig hvis du har pannelugg. På samme måte som visse hudpleieprodukter kan føre til at huden kjennes oljete eller fet ut, kan hårprodukter som kommer i kontakt med pannen også få huden til å se ekstra oljete ut.

 

Hvorfor er huden noen ganger oljete på pannen, men tørr på kinnene?

Mens oljete hudtyper har overflødig olje og glans over alt, har mange mennesker en oljete panne eller nese, men opplever at huden er tørrere på andre områder. Denne hudtypen, kjent som kombinasjonshud, har en tendens til å ha olje i t-sonen (panne, nese og hake), men er tørrere på andre områder som kinnene og kjeven. Om du har kombinasjonshud kan du også merke at midten av pannen er oljete mens de ytre områdene kjennes litt tørrere. Hvis du har kombinasjonshud er det viktig å finne hudpleieprodukter som behandler overflødig olje uten å tørke ut huden din for mye. Bruk en hudpleierutine for kombinasjonshud for å holde huden synlig balansert og glansfri.

 

Kan en oljete panne forårsake urenheter?

Når huden produserer overflødig talg, kan urenheter som smuss og støv ofte bli fanget inne i porene. De tette porene kan bli til hudormer, kviser og urenheter. Selv om overflødig oljeproduksjon ikke nødvendigvis betyr at huden din vil utvikle ujevnheter, er oljete hudtyper ofte utsatt for urenheter og trenger en hudpleierutine som kan dempe glansen og bidra til å redusere olje. 


Hva er løsningene for en oljete panne?

Når du pleier oljete hud er det en delikat balanse mellom å fjerne overflødig talg for å redusere synlig olje og glans, uten at huden blir dehydrert. Mange med oljete hudtyper fristes til å bruke kraftige hudpleieprodukter for å prøve å redusere olje eller bekjempe urenheter. Selv om disse produktene effektivt kan fjerne eller redusere talg, kan de også fjerne oljer som er gunstige for huden. Skade på hudens barrierefunksjon kan faktisk stimulere huden til å produsere mer olje som en forsvarsmekanisme. Følgende steg kan bidra til å redusere olje samtidig som man respekterer hudens barriere:


Ultra Facial Oil-Free Cleanser

Ultra Facial Oil-Free Cleanser

Old price New price kr 275,00

Rense

Rens med en eksfolierende skrubb eller rens for oljete hud. Oppdag utvalget vårt av renseprodukter.

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Old price New price kr 480,00

Toner

Påfør toner med en sammentrekkende formel som kan bidra til å synlig redusere overflødig olje. Oppdag det store utvalget vårt av tonere.

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Old price New price kr 480,00
Ultra Facial Oil-Free Gel-Cream
best-seller

Ultra Facial Oil-Free Gel-Cream

Old price New price kr 395,00

Tilfør Fukt

Fukt huden med en fuktighetskrem for fet eller oljete hud med en ikke-komedogen formel som kan bidra med å holde fet hud balansert uten å tette porene.

Rare Earth Pore Cleansing Masque

Rare Earth Pore Cleansing Masque

Old price New price kr 440,00

Maske

Påfør en leirmaske flere ganger i uken, enten på pannen eller hele ansiktet, for å hjelpe med å absorbere overflødig talg og avgifte huden. 

Rare Earth Pore Cleansing Masque

Rare Earth Pore Cleansing Masque

Old price New price kr 440,00
Rice and Wheat Volumizing Shampoo

Rice and Wheat Volumizing Shampoo

Old price New price kr 320,00

Sjampo

Vask håret regelmessig og vær forsiktig så du ikke bruker hårprodukter som kan forårsake overflødig olje i pannen.

Bør du bruke en fuktighetskrem på oljete hud?

Selv om pannen virker skinnende vil en daglig fuktighetskrem være viktig for alle hudtyper. Å frata huden av fuktighet kan føre til at den blir tørr eller dehydrert, noe som kan føre til at den produserer enda mer olje. Se etter en lett, ikke-komedogen gel-fuktighetskrem for fet hud for å balansere og friske opp huden.

 

Hva er de beste hudpleieproduktene for menn med oljete panne?

Menns hud er ofte mer oljete enn kvinners hud. Vi anbefaler en mer konsekvent hudpleierutine ved å bruke produkter som er tilpasset oljete hudtyper. Hvis du har fet hud, kan du bruke et renseprodukt eller eksfolierende skrubb for menn for å fjerne overflødig olje og smuss. Følg opp med en oppstrammende toner og en lett fuktighetskrem som motvirker glans. For en oppfrisking on-the-go, bruk en spraytoner som bidrar til å redusere overflødig olje gjennom dagen.

 

Orientation message
For the best experience, please turn your device