Main content
HVORDAN FORHOLDE SEG TIL SOLSKADER?

HVORDAN FORHOLDE SEG TIL SOLSKADER?

Solskader: Slik forebygger, lindrer og reparerer du huden

Hvem elsker ikke en solfylt dag? Det å tilbringe tid utendørs når det er varm og solen skinner, har en positiv effekt på humøret, forutsatt at du ikke blir for avslappet når du nyter strålene. Etter alt moroa i solen, er solskader det siste du vil måtte forholde deg til.

Hvorfor er solbeskyttelse viktig?

Vi vet alle at for mye tid i solen skader huden og kan føre til solbrenthet. Solbrenthet oppstår når hudens ytterste lag blir skadet av ultrafiolett (UV) stråling. Dette fører til en betennelsesreaksjon der hudcellene blir røde, hovne og såre. I tillegg til at solskader er skjemmende, forårsaker solskader også aldring av huden. Når smerten, rødheten og ubehaget forsvinner, gjenstår den langsiktige hudskaden.

Slik lindrer du solbrenthet

Selv om solbrenthet kan være svært smertefullt, finnes det enkle, praktiske løsninger for å gi en viss grad av beskyttelse til sensitiv hud, etter at du har blitt solbrent. For det første må du holde deg unna sollys i så stor grad som mulig for å begrense eksponeringen for UV-stråler. Ta det et skritt videre med en kjølig dusj og drikk mye kaldt vann for å rehydrere kroppen og huden.
Calendula Petal-Infused Calming Mask

Calendula Petal-Infused Calming Mask

En beroligende ansiktsmaske som mykgjør huden og reduserer følelsen av ubehag.

Old price New price kr 570,00
 Videre, finn hudpleieløsninger som fukter, reduserer irritasjon og beroliger huden. Vår Calendula Petal-Infused Calming Mask vil for eksempel gi en eksplosjon av fuktighet, som bidrar til at huden føles beroliget, lindret, pleiet og fuktet. Den reduserer også synlig rødhet for å fremme en revitalisert hud etter bare én bruk.
Neste trinn er vår ansiktsolje, Midnight Recovery Concentrate. Optimal for kveldsrutinen. En kundefavoritt som tilfører huden næring over natten, og kompletterer hudens naturlige restitusjonsprosess mens du sover. Våkn opp til at huden oppleves uthvilt og har en fornyet glød.
Midnight Recovery Concentrate

Midnight Recovery Concentrate

En ansiktsolje for natten som hjelper med å synlig gjenopprette huden over natten.

Old price New price kr 875,00


Crème de Corps body lotion tilfører huden på kroppen næring, slik at den føles mykere, jevnere og mer fuktet. Beskytt også huden med klær, og unngå direkte sollys til du føler deg bedre.

Slik lindrer du solbrente lepper

Solbrente lepper er spesielt følsomme for UV-eksponering. En god vane er å bruke beroligende og nærende leppeprodukter, særlig om natten, som vår Buttermask for Lips, som inneholder kokosolje og smør fra viltvoksende mango. Denne kombinasjonen av ingredienser virker lindrende og mykgjørende på leppene mens du sover.

Solkrem som bidrar til å beskytte huden og forebygge solskader

Vi anbefaler at du bruker solbeskyttelse hver dag, hele året. En solkrem med mineralfilter av høy kvalitet kan bidra til å beskytte mot både UVA- og UVB-stråler. For å beskytte huden mot UVB-stråler og begrense hudskader bør du se etter en solkrem med mineralfilter med solfaktor (SPF) på minst 30.
Ultra Light Daily UV Defense SPF50 Pa+++

Ultra Light Daily UV Defense SPF50 Pa+++

En lett solkrem for ansiktet med SPF 50 som beskytter huden for forurensende partikler. Parfymefri.

Old price New price kr 720,00
 Vi anbefaler Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 PA++++. Inneholder formel som beskytter huden mot miljøfaktorer, inkludert UVA-/UVB-stråler og forurensning, som kan forårsake de første tegnene på aldring. Den absorberes lett og etterlater en behagelig, ikke-fet finish.
Det kan hende at du også liker Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50 PA++++. Denne lette, ikke-komedogene solkremen bidrar til å beskytte huden mot miljøfaktorer som UV-stråler og forurensning, samtidig som den minimerer synligheten av porer og virker forebyggende mot for tidlig aldring.
Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel

Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel

En lettvektig solkrem med SPF 50 for fet og oljete hud.

Old price New price kr 540,00

Slik påfører du solkrem

Det å finne den riktige løsningen er bare halve jobben, for gode intensjoner er ikke nok med mindre du bruker solkremen riktig. Her er våre beste tips for å unngå eksponering for ultrafiolett lys og begrense risikoen for solbrenthet.

Kiehl's beste tips 1: Påfør solkrem hver dag

Hudskader er kumulative, så bruk solkrem hver dag. Påføres 30 minutter før du går ut, og husk å smøre deg på nytt annenhver time eller etter bading. Selv om du bruker vannbestandig solkrem med UV-beskyttelse, er risikoen for eksponering for UV-lys nådeløs på ubeskyttet hud.

Kiehl's beste tips 2: Påføring av solkrem og makeup

Vurder å påføre SPF-beskyttelse som det første trinnet i makeuprutinen. Makeup bør påføres etter at solkremen har vært på i ca. fem minutter. Hold deg til flytende foundation eller foundation i kremform, siden pudderet kan blir smurt utover og irritere huden. Når du forlater huset, må du påføre solkremen på nytt, og det må du gjøre over makeupen.

Kiehl's beste tips 3: Påføre riktig mengde beskyttelse

Vi anbefaler at du bruker to teskjeer med solkrem i ansiktet, på armene og halsen, og to spiseskjeer på alle andre utsatte områder hvis du ønsker å opprettholde sunn hud. Vi vet at ingen måler opp solkrem med en teskje, men det gir deg en idé! Bruk om mulig vannbestandig solkrem, siden UV-stråler vil finne frem til områder av ubeskyttet hud som er sårbare når du svømmer eller svetter, og øke risikoen for solskader.

Kiehl's beste tips 4: Påfør solkrem på nytt

Når du påfører makeup eller solkrem med mineralfilter på nytt, er det best å vaske ansiktet og starte på nytt. Alternativt kan du bruke en tørr makeupsvamp til å påføre solkrem eller makeup. Prøv å unngå å dra svampen over huden når du påfører begge deler, spesielt hvis du har sensitiv hud.
Orientation message
For the best experience, please turn your device